Er fiskeri din nye hobby?

Man kan nemt løbe tør for idéer til, hvad tiden skal bruges på. Der er så mange ting, man kan lave, og netop derfor kan det sommetider have den modsatte effekt. Har du prøvet, hvor meditativt det er at fiske? Anskaf blot noget fiskegrej og afprøv den nye potentielle hobby.

Den beroligende effekt

At fiske er så meget mere end bare at smide krogen i vandet og vente på, der kommer bid, så man har målet at komme hjem med. Det er nærmere en proces, der er godt for hele psyken. Når man tager ud for at fiske, står man midt i naturen, hvor den er smukkest. Hvis man finder de rette spots, kan man måske undgå for mange mennesker omkring en, og så står man med det uendelige hav foran sig. Dette i sig selv er en nydelse, der er meget mere værd end at fange noget. Når man fisker, handler det om at overgive sig selv til stilheden og ventepositionen. Man sidder med fiskestangen i hånden og laver ikke andet end bare at vente. Og den tid man venter, kan man bruge på at reflektere, bare være og koble af. På sådan en vis, bliver selve aktiviteten at fiske til en god undskyldning for at trække sit væsen ud i naturen og ikke tænke på andet end, hvornår der er bid.

fiskegrej

Glæden ved at fange sit eget måltid

Selvom man kan bruge aktiviteten som noget meditativt, der faktisk er enormt gavnligt for ens tilstedeværelse, i og med, der bliver opfyldt et behov for bare at være til, er det også en stor tilfredsstillelse at kunne fange sit eget måltid. Man tager afsted tomhændet og kommer, hvis man er heldig, hjem med en fangst, der kan tilberedes og spises til aftensmad. Der er noget fedt over at kunne invitere sine venner over til hjemmefanget fisk, der kan nydes til et glas vin.

Hvad skal du bruge?

Hvis man kommer dertil, hvor fiskeri bliver en hobby, og hvor det er noget, man vil afprøve i alle dens former, skal man selvfølgelig ud og anskaffe sig en masse forskelligt fiskegrej alt efter, hvor man fisker. Men hvis man bare nyder at stå ved havnemolen og have en stang i vandet, behøver man i realiteten kun en fiskeline, en krog, et fiskehjul og en fiskestang for at komme i gang. Den alsidige stang skal hverken være for kort eller for lang, her kan man gå ud fra ca. de 7-10 fod. Man skal også se på kastevægten, og den afhænger af, hvor man vil fiske. Hvis man vil stå ved molen, skal den helst være omkring de 50g.

Gode snakke opstår i naturen

Som nævnt, er det at fiske en god mulighed for at fordybe sig i egne tanker og ikke forholde sig til så meget, men det er endog en mulighed for at have nogle fede, reflekterende snakke. Man kan sagtens tage flere afsted for at fiske. Med den smukke udsigt i front, omgivet af bare natur, opstår der ofte nogle snakke, der tager udgangspunkt i emner, man måske ikke ville have bragt op, hvis man sad hjemme i sofaen. Så dette er en god mulighed for at fordybe sig i samtalen, netop fordi man ikke har andet, man skal. Man har alle afsat tiden til bare at stå, og der er ikke de elementer, der kan distrahere – medmindre der kommer bid på krogen.