Behandling af præstationsangst af psykolog

Rigtig mange I dag lider af præstationsangst, det gælder både unge og voksne. Det en af de sygdomme og problemer, som de fleste oplever og har, på grund af de samfund vi lever i dag. Derfor er det også vigtigt, man er klar over, når man har det og når man har brug for hjælp. Hvis du har en ide om eller er sikker på, det er noget du har problemer med, så læs om behandling af det lige her.

Hvad er præstationsangst?

Selvom de fleste godt ved, hvad præstationsangst er, er det alligevel ret vigtigt, man ved præcist, hvad det handler om. Det er jo en angst for at præstere inde for alle mulige forskellige situationer. Ofte er der tale om fremlæggelser, eksamener og oplæg på arbejdet. Det er specielt disse ting, som de fleste oplever at have rigtig svært ved. Men det kan selvfølgelig også være mange andre ting, hvor man skal præstere.

Normalt ved man godt selv, om man egentlig har det eller ej. Hvis man står og skulle præstere og man oplever hjertebanken, rødmen, svedeture, ondt i maven, kroppen ryster og generelt ubehag i kroppen, så er det ikke bare normal nervøsitet. Så bliver den nervøsitet man har, overskyggende og umuligt at håndtere. Generelt har man en stor frygt for at fejle og ikke være god nok, og når det går ud over ens hverdag, har man et problem, der skal behandles. Læs mere om det her på https://mariabang.dk/praestationsangst.

præstationsangst behandling

Behandling af præstationsangsten

Hvis du tænker, at behandling af præstationsangst af psykolog kan være en god ide, men du ikke lige ved, om du skal få behandlingen eller ej, så kan det være en god ide at vide hvordan behandlingen foregår. Generelt er behandling af angst meget ens. Man arbejder med de situationer, hvor man føler sig angst. Man arbejder med at mestre at håndtere angsten, så det er en selv, der er i kontrol.

Ofte bruger man også meget tid på at finde ud af, hvor angsten kommer fra og hvordan den er opstået. Ofte kan der ligge et større problem bag angsten. Det kan være man har følt sig dårligere end de de andre, da man var barn. Det kan være noget i familien, som man måske egentlig har glemt eller aldrig tænkt over. Det at få en ide om, hvorfor man er angst, kan faktisk gøre, at man forstår sin angst bedre. Hvis man så også kan arbejde med at komme videre fra fortiden, kan angsten blive meget dæmpet.

Hvis du oplever præstationsangst, skal du ikke være bange eller flov over at få behandling af psykolog. Det at spørge om hjælp og forbedre dit liv, er noget af det stærkeste man kan gøre. Det kan være rigtig svært, så det er kun sejt og stærkt, at man får hjælp. Det kan jo gøre dit liv bedre, på rigtig mange punkter, da angst er en stor, tung sten at gå rundt med, hver eneste dag.