Kom i praktik som sygeplejerske i udlandet og få masser af erfaring

Studerer du til sygeplejerske, og ønsker du at komme i praktik i et U land? Som sygeplejerskestuderende er det muligt at komme i praktik i udlandet, og for mange er det en stor oplevelse.  

Man udvider sin horisont og kan få en bedre forståelse for sygeplejerskefaget. Et ophold i udlandet kan både gøre en klogere på faget samt udvikle en personligt. Det kan derfor være en utrolig spændende mulighed for mange studerende, som har lyst til at prøve kræfter med faget i nogle helt andre rammer.  

Opnå større forståelse for faget 

Når man rejser ud og bruger sin viden i praksis, vil det uden tvivl give én en større forståelse for faget. Mange vil nemlig opleve, at det er en helt anden oplevelse at være sygeplejerske i et u-land, end det er i Danmark.  

Man kan på den måde få et nyt perspektiv, som man vil kunne tage med sig i resten af ens karriere. Man kan eksempelvis tage på sygeplejerske praktik i Uganda eller på Zanzibar. Her vil man opleve en helt anden hverdag og møde mennesker, der lever et meget anderledes liv end det, vi lever her i Danmark.  

Et ophold i udlandet udvider din horisont 

Der er noget helt specielt ved at bo og arbejde i et andet land. Man får en meget dybere indsigt i landet og kulturen, end man gør på en ferie til landet. Man har nemlig mulighed for at blive en del af hverdagen og opleve kulturen indefra.  

Udover det faglige, som man får med sig efter et praktikophold i udlandet, så får man et stort kendskab til et andet land og udvikler sig menneskeligt. Der vil være oplevelser, som man tager med sig resten af sit liv, og som man kan fortælle videre i mange år frem.  

Bliv klogere på din fremtid 

Som sygeplejerske har man mange muligheder for at arbejde indenfor forskellige områder. Gennem sin studietid kan man blive klogere på, hvilken vej, man ønsker at gå.  

Et praktikophold i udlandet kan også være med til at gøre en klogere på, om man eksempelvis har lyst til at arbejde med udsatte i u-lande. Det kan virke som et hårdt men meget givende arbejde, som gør en stor forskel for de mennesker, man hjælper. Det er godt at vide, at denne type arbejde også er en mulighed, når man er færdig med sit studie.  

Læs og hør om andres oplevelser 

For mange er det en stor beslutning at vælge at reste til et fremmed land for at være i praktik. Det kan virke uhyggeligt og være udfordrende. Derfor er det heldigt, at der findes en masse blogs og videoer på nettet, hvor tidligere praktikanter fortæller om deres oplevelser.  

Ved at høre om andres oplevelser kan man blive klogere på, om man har lyst til at tage afsted. Det kan også gøre en mere rolig at høre, at det ikke er så farligt at tage afsted. Måske kan det endda give blod på tanden til at rejse ud i den store verden.