Pep dit hjem op med en rigtige belysning

tekst

Vi kender alle følelsen af at være i vores hjem, og føle at der mangler noget. Det kan være du sidder i stuen og mærker en smule ubehag, uden helt at kunne sætte finger på hvad det er der giver dig den følelse. Ofte er det faktisk meget simplere end man går og tror. Det kan være alt fra en ny lænestol til en lysere reol der er svaret på dine problemer. Noget der dog altid har en stor effekt, er belysning. Det kan gøre meget for, hvordan du opfatter dit eget hjem. 

Hvorfor lige lys? 

Hvad sker der når man ikke får lys nok? Vi kender alle svaret fra vintermånederne. Vi kan gå og langsomt blive ked af det, mens lyset forsvinder. Alle har behov for lys, fordi vi bliver kede af det hvis der er for meget mørke omkring os i hverdagen. Hvis denne følelse afspejler en du kan få når du er hjemme, så fat mod, du er formentlig ikke den første der har det sådan. Der er også mange gode måder hvorpå man kan rette op på dette, bare rolig. 

Et godt sted at starte, er med typen af lampe. Rispapirslamper kan være hyggelige og give en fin belysning, men hvis ikke du kan se resten af rummet kan det være lige meget. Derfor kan du købe lamper som lysstofarmaturer. De lyser kraftigt op, og giver en stemning som er god for de lysfølsomme øjne. 

Lys og lygte 

Det kraftige lys er vigtigt. Det er noget der kan gøre dit hjem lysere, og dermed skabe færre mørke kroge. Noget der er enormt vigtigt, når det kommer til belysning, er at forsøge at placere lyset sådan at alle hjørner i et rum er oplyst. På denne måde får du defineret alle rummets kanter. Det ser lækkert og overskueligt ud, fremhæver det simple og elegante i rummet. Særligt lamper med stærkt lys, som de førnævnte lysstofarmaturer, er gode til dette, fordi de i sig selv ikke fylder meget, men til gengæld giver en helt masse lys. Det er et problem for mange at der ikke er lys nok i deres hjem, det kan du nemt lave om på. Har du alt lyset i midten af rummet, når det sjældent ud til væggene og særligt hjørnerne. Det er her det går galt for de fleste.  

Det særlige ved lysstofarmaturer  

Lysstofarmaturer er noget helt særligt, fordi de har den karakteristiske form af to lysstofrør der ligger tæt parallelt med hinanden. Det er en både moderne, minimalistisk og en smule industriel form, som giver lampen et særligt udtryk. Udover dette er lysstofarmaturer, selvfølgelig, funktionalitet i dens reneste form. 

Du kan også være du vil tage lysstofarmaturet endnu længere. Lysstofrør er et karakteristisk materiale, som nemt kan arbejdes med. At lave en personlig og kunstnerisk lampe i lysstofrør er ikke et problem. Du kan udforske mulighederne for enten at købe en lampe med en unik og smuk form, eller du kan tage rørene til din lokale glarmester og se hvad de kan gøre for dig.