Nyd vinteren i et orangeri

Orangeri, vinterhave, udestue. Der er stor forskel på, hvad man kalder det, men det gør ikke et orangeri mindre attraktivt. Det er nemlig en måde at forskønne og forbedre din bolig på. Det giver dig mulighed for at nyde vinteren, og du kan kaste dig ud i flere planteprojekter.

Har du lyst til at gøre noget ved din bolig og forbedre den, så kan du overveje at få bygget et orangeri. Det vil bringe lys ind i dit hjem, og det vil give en variation til de andre meget lukkede rum. I dit orangeri vil du kunne kigge ud og nyde vinteren uden at skulle mærke kulden.

orangeri

Få mere plads

En ekstra, vinduesrig tilbygning til dit hjem vil give dig mere plads. Målt på kvadratmeter vil du få mere plads. Det vil virke som endnu mere ekstra plads, fordi vinduerne åbner op. Du kan kigge ud og få følelsen af, at hele din have også er en del af dit hjem.

Har du brug for mere plads, så kan du få det med et orangeri, en vinterhave, en udestue eller hvad du vil kalde det. Det er selvfølgelig op til dig selv, hvad du i det daglige vil omtale det som. Du kan også kalde det oasen, hyggerummet eller planterummet. Det vil afhænge lidt af, hvad du bruger den ekstra plads til.

Luk naturen ind

Med et rum, hvor væggene er gennemsigtige, vil du føle, at der ikke er nogen grænser. Rummet slutter ikke ved væggene. Sådan føles det i alle andre rum i dit hjem, fordi du ikke kan se noget bag væggen. Men det kan du, når væggen er et vindue. Så kan du kigge ud bag den og få fornemmelsen af, at haven også ligger i rummet.

Er du glad for din have, kan du lukke den ind i dit hjem på denne måde. Når du kan kigge ud til den hele tiden, så vil det føles, som om den er tættere på. Du kan også tage noget af den med ind og have nogle planter i dit orangeri. Måske har du så grønne fingre, så du kan få et appelsintræ til at gro? Du kan også fylde rummet med stueplanter, så der både er grønt inden for væggene og uden for væggene.

Forøg boligens værdi

Det er en økonomisk udgift at lave en større ændring på sin bolig. Det kan endda være en stor udgift. Men ofte kan det betale sig. Det vil nemlig gøre din bolig mere værd. Fordi den bliver mere interessant for eventuelle købere i fremtiden.

Gør din bolig mere interessant for købere med et orangeri. Så længe du selv bliver boende, kan du nyde den ekstra plads og kigget til naturen. Når du sælger din bolig, kan du få mere for den. Fordi den er blevet mere interessant.

Du kan gøre meget andet også for at forøge din bolig værdi. Fx kan du kigge på isoleringen. Et orangeri er dog noget, som du selv vil kunne se, og som du kan nyde i det daglige.