Nyd sommeren fra terrassen

Selvom sommer i Danmark føles fjernt næsten hele året rundt, er der ikke noget bedre end at opleve en sensommeraften fra en stol på terrassen.

Det kræver selvfølgelig først og fremmest, at man har en terrasse. Heldigvis er det nemmere end man skulle tro at lægge sin egen lille terrasse, og begynder du nu, vil du inden længe kunne nyde et stykke musik, en god bog eller et lækkert glas vin fra din egen, hjemmelavede terrasse.

En hjemmelavet terrasse er nem, når fodarbejdet er i orden

Første skridt på vejen er naturligvis at finde det helt rigtige sted til terrassen. De fleste danskere har ret bare haver, hvorfor det ikke bør være et problem at finde plads.

Udsigt, vindretning og så videre bør dog også være en del af overvejelserne, så du kan få de bedst mulige minder på din terrasse.

Dernæst er det tid til at beslutte, hvad terrassen skal laves af. Det kan nemlig have enorm indflydelse på terrassens visuelle udtryk såvel som sværhedsgraden ved at få den lavet. Nogle vælger at lave en fliseterrasse, hvilket er ganske simpelt og kan holde i mange år fremover med den rette vedligeholdelse.

Ønsker du at tage terrassen til det næste niveau, er der dog ingen diskussion om, at terrassen af træplanker er det mest klassiske og derfor også mest hyggelige. Desuden findes der terrassebrædder i mange forskellige farver, træsorter og størrelser, som set på https://www.byggecenter.dk/. Selvom du altså tager det klassiske valg, er du på ingen måde fastlagt til en bestem stil.

Inden du går i gang med din terrasse, kan det derfor også være en fordel at kigge på alle de mange forskellige slags terrassebrædder, sammenligne med husets farve og så videre. Kun sådan kan du finde de helt rigtige terrassebrædder til den helt rigtige terrasse.

Byg selv: så simpelt er det

Når du har taget det valg, er det endelig på tide at begynde det egentlige arbejde på terrassen. Har du gjort alt det nævnte fodarbejde, vil du dog nemt kunne opleve dette som den nemme del. Som sagt er en terrasse lavet af enkelte terrassebrædder det sværere valg, men det betyder på ingen måde, at det er svært.

Ved hjælp af internet guides og måske en smule kyndig vejledning fra den lokale tømrerhandel, hvor du har købt dine terrassebrædder, kan du nemt bygge din egen træterrasse.

Start med en let skitse, sørg dernæst for at få lavet et træfundament af stolper på stampet grund, så terrassen hælder en smule væk fra huset, og monter til sidst de respektive terrassebrædder.

Derefter er det nemt at save brædderne til, så terrassen har den helt rigtige form og det helt rigtige udstyr.

Derefter er din terrasse færdig, og udover de lejlighedsvise vedligeholdelseskrav ved en træterrasse, er der ikke andet for end at læne sig tilbage i havestolen og nyde sommeren fra terrassen. Den terrasse, du helt selv har lavet og bestemt udseendet af.