Fra kirke til bolig: De mange muligheder med mosaik

tekst

Når du hører ordet ”mosaik”, så tænker du garanteret på store billeder af farvet glas i Notre Dame eller pompøse vinduer i gamle statsbygninger. I mange år var det forbeholdt kirken og de rige, men det har ændret sig i løbet af de sidste 100 år. 

Glasmosaikker kan ses i huse fra 60’erne og har ofte et bedsteforælder-agtigt udseende, men det er faktisk meget mere end farvet glas. De gamle romere brugte fliser til at lave storslåede billeder, og dét kan du implementere i et moderne hjem! Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan få mosaik ind i det 21. århundrede. 

Få et flot farvespil på badeværelset eller i køkkenet 

En mosaik lagt med fliser eller klinker kan bruges i køkkenet eller på badeværelset, og det behøver ikke vise et billede. Mosaik kan give et farvespil på din væg eller dit gulv, så det skiller sig ud fra basale hjem. Det er sådan noget, firmaer som flisestudiet.dk kan tilbyde. 

Mosaik kan give farve i dit køkken: Det kan bruges som beklædning bag komfuret og er nemt at tørre af, så det både fungerer funktionelt og visuelt. Også på badeværelset kan det se flot ud, og diskrete mosaikfliser kan varme lokalet op som vægbeklædning eller dekoration i brusekabinen. 

Hvis du har mod på det, kan du også give dig i kast med selv at arbejde med mosaikken. Selvklæbende mosaikfliser kan fås til hobbybrug, og du kan dekorere en væg ved terrassen og lave et flot, abstrakt naturbillede. Du kan selvfølgelig også hyre nogen til at gøre det fra starten af, hvis du ikke har tiltro til dine kunstneriske evner. 

Flere muligheder med mosaik 

Mosaikfliser kan også sættes op i entréen eller ethvert andet sted i hjemmet. Det giver et flot og unikt særpræg, og så længe det vedligeholdes, vil det se godt ud i rigtig mange år frem. 

Men selvom flisemosaik er det mest moderne lige nu, kan du stadig implementere traditionel glasmosaik i dit hjem. Det behøver ikke blive gammeldags eller kirkeagtigt! Hvis du har en særlig interesse, du gerne vil udtrykke på en sjov og anderledes måde, så kan du kontakte en glaskunstner eller et glasværksted og høre, hvor meget de skal have for at lave en specialdesignet mosaikrude. 

Det behøver ikke være religiøse billeder, du putter i: Det kan være alt fra Pokémon til et landskab, og det er vitterligt kun fantasien og glasarbejderens talent, der sætter grænserne. 

En mosaikrude kan se godt ud på et kontor eller på et badeværelse. Mange ville vælge at sætte ruden i ved et vindue, der ikke er så åbenlyst udefra, idet det i det moderne hjem primært ville fungere som dekoration for dem indendørs at nyde. 

Selvom en mosaikrude kan være sjov at bestille til børneværelset, da der kan indsættes billeder med popkultur eller sjove karakterer, så husk på, at det er dyrt at bestille, og den på et børneværelse lettere vil kunne gå i stykker.