Overvejer du at investere i et murerstillads til dit næste renovering- eller byggeprojekt? 

Uanset om man er gør-det-selv handyman, der arbejder på bygge- og renoveringsprojekter hjemme i privaten, eller om man er faglært med eksempelvis en murer- eller håndværkerbaggrund, kan man få brug for et murerstillads. 

Sådan et stillads gør arbejdsgangen meget nemmere, da man grundet større fleksibilitet hurtigere kan komme omkring. Desuden er sikkerheden og arbejdsforholdene på et stillads også væsentlige bedre end arbejdsforholdene samt sikkerheden på en stige – som typisk er alternativet til et stillads. 

På et murerstillads kan du også have ting stående ved din side, hvilket du ikke kan på en stige. Det kan eksempelvis være en spand med mørtel eller andet værktøj, du gerne hurtigt skal kunne komme til.  

Du kan se det store udvalg og sortiment af forskellige stilladser her: https://www.stigefabrikken.dk/stilladser/murerstilladser - på den måde kan du finde det stillads, der vil passe perfekt til netop dit projekt.  

Kan man købe et murerstillads? 

Man kan sagtens både som murer – eller anden håndværkerbaggrund – og privatperson købe et stillads. Flere og flere anvender netop disse i deres renoverings- eller byggeprojekt. Hvis du er uerfaren på området vedrørende stilladser og de mange forskellige typer og modeller, er det ganske fordelagtigt, hvis du søger råd og vejledning, inden du træffer det endelige valg. 

Nogle stilladser vil egne sig markant bedre til netop dit projekt end andre. Du har heldigvis rig mulighed for at få den fornødne hjælp på forhånd – således du kan komme godt og sikkert i gang med dit bygge- eller renoveringsprojekt.  

Hvad koster et murerstillads? 

Der findes ingen eksakt pris for et stillads. Grunden til dette er, at det varierer alt afhængigt af hvilken stilladstype, du vælger. Udvalget og sortimentet af stilladser er stort, og du kan vælge alt fra det komplette stillads, der indeholder det hele, til eksempelvis et bukkestillads, et stillads beregnet til selve gavlen. Du kan også vælge andre typer af stilladser – det kan eksempelvis være et foldestillads.  

Skal man have særlige godkendelser for at anvende et murerstillads som privatperson uden håndværksmæssig baggrund? 

Som privatperson – også uden erhvervsmæssiguddannelse – kan du sagtens købe og bruge et murerstillads uden at bryde det lovmæssige aspekt. Dog skal du have en stilladsuddannelse, hvis du skal anvende og kravle på et stillads, der er 3 meter – eller mere end det – højt. Dette skyldes nogle sikkerhedsmæssige årsager. Grunden herfor er, at du skal have kyndig uddannelse i at opsætte stilladset korrekt, således det lever op til de sikkerhedsmæssige årsager samt standarderne for, hvordan et højt murerstillads står. Ydermere kræver det kyndig introduktion at lære at begå sig på disse stilladser – og derfor oplæres man også grundigt i, hvordan på arbejder på et højt stillads. 

Hvor får jeg tilladelse til at bruge et 3 meter højt stillads? 

Du kan blandt andet få stilladsuddannelse, hvis du tilmelder dig kurset på et af landets mange AMU-centre. De afholder hyppigt disse forløb. Skal du eksempelvis bruge et murerstillads i arbejdsforbindelse – der er mere end 3 meter – kan man typisk få et økonomisk tilskud dertil. Det kan man også, hvis man er ledig.