Hvad kan en advokat hjælpe med?

Alle får med stor sandsynlighed brug for en form for advokathjælp på et eller andet tidspunkt i livet. Der findes mange forskellige slags advokater, der udfører et vidt forskelligt stykke arbejde i forbindelse med advokathjælp. Så hvad kan en advokat egentlig hjælpe med?  

Hvad er en advokat?   

Arbejdet som advokat bunder i en uddannelse i jura på kandidatniveau. Det tager som udgangspunkt mindst 8 år at blive færdiguddannet advokat. En advokat kan rådgive inden for loven, fordi en advokat netop er uddannet til at have stor viden herom. Advokater har typisk specialiseret sig inden for et specifikt område, som de kan yde advokathjælp indenfor. Advokater kan desuden arbejde i advokatfirmaer, private virksomheder og i det offentlige. Arbejdsstederne kan eksempelvis være banker, forsikringsselskaber og diverse foreninger og organisationer. Advokater fører også retssager ved domstolene. I nedenstående vil du blive præsenteret for forskellige typer af advokathjælp, men du kan til enhver tid læse meget mere om advokathjælp og de forskellige typer af advokater på www.nemadvokat.dk

Boligadvokat  

Advokathjælp inden for boligområdet kaldes oftest også en boligrådgiver. Boligrådgiveren hjælper dig igennem hele handlen og står også for alt det praktiske og forskellige korrespondancer. En boligadvokat ved alt, hvad der bør vides om boligkøb, så du er sikret det bedste forløb, når du enten skal sælge eller købe en bolig, erhvervsejendom eller byggegrund. Den advokathjælp, der kan udføres i forbindelse med køb og salg af ejendomme kan f.eks. være udarbejdelse og tinglysning af skøde, udarbejdelse af refusionsopgørelse, godkendelsesskrivelse, godkendelse af handlen, dialog med bank og mægler og andet form for rådgivningen, der kan blive nødvendigt. Man kan som oftest vælge mellem forskellige pakkeløsninger, så advokathjælpen kan enten bestå af stor set hele handlen eller blot af mindre opgaver.  

Familieretsadvokat  

En familieretsadvokat beskæftiger sig med mange forskellige ting. Advokathjælpen her kan eksempelvis bestå af hjælp til oprettelse af et testamente. Et testamente sikrer, at en arv ender hos de rette mennesker, som er blevet ønsket af afdøde. Dette arbejde er vigtigt for at en arv ikke ender i de forkerte hænder, som desværre lidt for ofte hænder. En familieretsadvokat kan også hjælpe med oprettelse af ægtepagter. Man opretter en ægtepagt ved ægteskabets begyndelse for at sikre, at der er aftalt rettigheder omkring formue, ejendele og lignende, hvis uheldet skulle være ude, og ægteskabet ender i en skilsmisse.  

Selskabsadvokat   

En selskabsadvokat kan f.eks hjælpe med oprettelse af ApS. Hvis du vil oprette ApS for en virksomhed, kan det være en fordel at gøre det med en advokat. Med en advokat er du nemlig sikret juridisk rådgivning og sikkerhed. En forsikring dækker dig nemlig, hvis det skulle gå galt. Advokathjælp kan hjælpe dig med at sikre, at alle dokumenter i forbindelse med oprettelsen, er udformet helt korrekt. Herunder skal der laves stiftelsesdokument, vedtægter, ejerbog, kapitalgodkendelse, selskabsregistrering og ejerregistrering, så der er altså nok at se til, hvis man skal klare dette på egen hånd. Advokathjælp af en selskabsadvokat sikrer generelt et langt bedre forløb, når du vil oprette din virksomhed som ApS.