Fugle har brug for det rigtige fuglebur

Et kæledyr er en fantastisk ven som kan følge dig i mange år gennem livet.
De fleste danskere vælger en kat eller en hund, men fugle er faktisk også fantastiske følgesvende.
De fleste fugle er intelligente og knytter et helt særligt bånd til sine ejere. Et bånd som kan hjælpe dig med både ensomhed, give tryghed og glæde.
Især under corona har mange valgt at få sig et nyt, eller deres første, kæledyr. Et kæledyr er et stort ansvar, og selvom mange tænker, at en fugl måske er et nemt kæledyr, så kræver det stadig det rigtige fuglebur, den rigtige stimulering og det rigtige selskab.
Læs med her og se hvordan du vælger det rigtige fuglebur.

Stort udvalg

Der er rigtig mange fuglebure på markedet, og du kan få et brugt fuglebur for meget få penge, eller du kan vælge at bruge mange tusinde kroner på det.
Hos https://dyreverdenen.dk/fugl alene finder du et stort udvalg af bure og alt andet du skal bruge til din fugl.
Men det handler ikke kun om en lav pris eller et stort udvalg, det handler faktisk om at finde det helt rigtige. Din fugl bruger nemlig mange timer i buret og det har derfor direkte indvirkning på fuglenes trivsel, så giv dig god til at vælge det helt rigtige fuglebur.

fuglebur

Sådan vælger du

Du skal selvfølgelig kigge på fuglens størrelse, da der ikke er nogen grund til at en stor fugl skal sidde indespærret i et lille bur.
Mange fugle har også bedst af at være minimum to, da de er meget sociale, så det skal der helst være plads til.
Dine fugle vil elske at have masser af plads, så det kan næsten ikke blive for stort, hvis du samtidig sørger for at der er trygge steder de kan opholde sig.
Du skal også kigge på tremmeafstand og tykkelse. Sidder tremmerne med for stor afstand kan din fugl evt. komme til at sidde i klemme, og hvis tremmerne er for tynde, så kan et kraftigt næb bide dem i stykker.

Er du i tvivl om hvilket bur der egner sig til din fugl, så spørg i en dyrehandel.
Nogle fuglebure kan du købe færdigt indrettede, men hvis ikke så er det vigtigt, at du indretter buret til lige netop den fugl, du har valgt.

Er designet vigtigt? Din fugl er sandsynligvis ligeglad med om buret er smukt, elegant, farverigt eller simpelt, men det kan godt betale sig at gå efter et design, som du personligt også syntes er flot.
Fugle er som tidligere nævnt nemlig meget sociale dyr, og de vil derfor trives bedst, hvor der er flest mennesker, og hvor der sker mest i løbet af dagen.
Det betyder altså, at dine fugle har bedst af at stå i boligens mest benyttede rum, og gerne et sted hvor de får masser af opmærksomhed.
Et fuglebur kan derfor hurtigt blive en vigtig del af din indretning og, alt efter størrelse, fylde en god del af rummet.
Så vælg noget du har lyst til at se på hver dag.