5 fordele ved et sygeplejepraktikophold i udlandet

Sygeplejeskolen er ansvarlig for at dække det grundlæggende for alle former for sygepleje. Sygeplejepraktikophold kan give dig de færdigheder, som du kun kan lære gennem erfaring, f.eks. tidsstyring og konfliktløsning. Et sundhedsfagligt praktikophold i udlandet administreres normalt af et hospital, hvor du arbejder sammen med en bestemt sygeplejerske og lærer det hele at kende. Det sker normalt i løbet af sommeren mellem dit første og andet år på sygeplejeskolen. Fordelene ved at deltage i disse typer programmer er mange, men pladserne er normalt begrænsede. Hvis du kan få fingrene i et sygeplejepraktikophold, så gør det!

1. Udforsk et specialområde

Praktikophold i udlandet finder normalt sted på en specifik afdeling. Du lærer det pågældende speciale at kende og kan se, om det er det, du ser dig selv i fremtiden. Desuden kan praktikophold på nogle områder hjælpe dig med at få det job, du gerne vil have. Hvis du f.eks. får et praktikophold på intensivafdelingen, kan du komme i betragtning til en stilling på intensivafdelingen, hvor andre nyuddannede ikke engang ville få et øjekast.

2. Hospitalet får lov til at se dig i aktion

Hospitaler tilbyder praktikpladser for at ansætte bedre uddannede sygeplejersker. De ønsker, at deres praktikanter skal være en del af deres personale på lang sigt, så hvis du er en god praktikant, vil de ansætte dig på stedet. Nogle praktikpladser er forbundet med et krav om at arbejde for institutionen, hvilket sparer dig fra at skulle søge job som nyuddannet. Det er også godt for hospitalet, fordi de kan ansætte en nyuddannet, som allerede er blevet uddannet i deres facilitet.

3. Erfaring er den bedste læremester

Ting, som du ikke lærte i skolen, vil være din daglige læringserfaring. Disse omfatter lidelser, du ikke dækkede, medicinering, du aldrig har behandlet, og psykiske problemer demonstreret i levende virkelighed. Dine færdigheder og din viden vil vokse enormt. Desuden kan sygeplejepraktikophold hjælpe med at lette overgangen fra sygeplejeskolen til det virkelige liv som sygeplejerske, fordi du har en bedre idé om, hvad du kan forvente med hensyn til dit daglige ansvar.

4. Få erfaring på dit CV

Ved eksamenstidspunktet forbereder alle hospitaler sig på den nye bølge af kandidater, der søger job. Et sygeplejepraktikophold i udlandet på dit CV, især inden for et område, hvor du søger, kan hjælpe dig med at få det job, du ønsker. Det kan være svært at finde pladser til nyuddannede, så at have været frivillig sygeplejerske i udlandet kan hjælpe dig med at få foden inden for døren.

5. Du vil få ret til at prale af dig selv

Forestil dig, at du går ind på andet år af sygeplejerskeuddannelsen med erfaring fra tre måneders fuldtidsarbejde som sygeplejerske. Du vil have et seriøst forspring i forhold til dine jævnaldrende og et stærkere færdighedssæt og en større selvtillid, som vil hjælpe dig med at tage de næste skridt i retning af din karriere.

Hvis du kan få en sygeplejepraktikplads eller et praktikophold i udlandet, så gå den vej. Kig på lokale hospitaler, og spørg din sygeplejeskole, om de kender til nogen tilgængelige programmer.