Indret dit hjem med personlighed og et touch af retro

Hjemmet skal være den oase, hvor man føler sig tryg og godt tilpas. Omgivelserne skal være behagelige og opmuntrende at opholde sig i. Netop det opmuntrende har været nedprioriteret i moden inden for boligindretning i en lang periode. Der har skullet være strømlinede linjer, vinkelrette hjørner og endelig ikke for meget spas. Farverne har båret præg af sorte g hvide nuancer, hvor pynt har skullet holdes på et minimum. Når man stort set fjerner alt pynt og maler alle vægge hvide, forsvinder den personlige indretning. Hyggen forsvinder fra hjemmet. Hjemmet fremstår som en bolig og ikke et hjem.

Retro lænestole er blevet det nye sort

Der er heldigvis kommet mere fokus på det individuelle – også når det gælder indretningen. Retro stilen er på vej ind igen, men i en fornyet udgave, der giver konkurrence til det minimalistiske. Minimalistisk er en stor de af den nordiske og danske boligstil. Der er ikke noget i vejen for, at du nyder synet af blottede, hvide vægge og hylder, der kan tørres over på et splitsekund. Men – hvad med at spice det visuelle lidt op med lidt retro stil?

Eksempelvis er retro lænestole blevet ekstremt populære. De laver et afbræk i det ellers nærmest kliniske og kolde udtryk, som den minimalistiske indretning kan have, hvis ikke man pifter det lidt op. Retro lænestole findes i de flotteste farver, der kan passe ind i enhver stue, og som kan give stuen, indretning og hjemmet stil og personlighed. Retro lænestole signalerer, at man er en person, der har sans for kvalitet og ikke er bange for at være sig selv.

De klassiske retro lænestole fra det forrige århundrede er steget i værdi, på trods af de mange år på bagen. Der er dog designet flotte linjer inden for retro lænestole, der har en rigtig god kvalitet, et ægte retro look, men som er produceret således, at prisen er holdt mere nede, end hvis du eksempelvis køber en håndlavet retro lænestol.

Førende designere inden for retro lænestole

Der findes mange populære danske designere, som har sans for det retro. Disse designere har designet retro lænestole, der kan passe ind i enhver dagligstue. Noget fantastisk ved sådan en lænestol er, at den ikke går af mode på samme måde som mange andre modefænomener, der er her for en kort stund, for blot at forsvinde igen et ar år senere.

Uanset hvilken sofa du har stående i stue, hvilke gardiner du har hængende ved vindue eller hvilken farve dine vægge er, vil en retro stol altid kunne passe ind. Den skiller sig ud på sin helt egen måde og bliver nemt centeret for opmærksomhed i stuen. Læg eventuelt et flot lammeskind over lænestolen og stil nogle små fyrfadslys på bordet ved siden af stolen, og så har du den perfekte, lille, hyggelige læsekrog.

Retro lænestole findes både i naturfarver, i afdæmpede farver og i farver med knald på. Farvevalget afhænger helt og holdent af dit temperament og din personlighed.