Hold øje med din sundhed gennem en blodtryksmåler

Meget af din sundhed kan karakteriseres gennem dit blodtryk. Derfor er det vigtigt selv at holde øje med det, hvis der skulle ske nogle ændringer i det. Det kan nemlig betyde, at dine åre ikke har det alt for godt, og du vil have større risiko for sygdomme relateret til hjertet. Det vil ofte også være en god indikator på den generelle livsstil, så hold blodtrykket nede og hold øje med en blodtryksmåler.

Hvad er blodtryk?

Det kan lyde en smule ukonkret, fordi man måske kender det fra daglig tale. Men det kan dog alligevel være svært at forstå, hvad det helt præcis er.

Blodtrykket er det tryk, som dit hjerte pumper blodet med. Et ungt menneske som ikke er blevet udsat for alverdens usundheder såsom rygning og alkohol endnu, vil have et godt, normalt og lavt blodtryk.

Har hjertet derimod sværere ved at pumpe blodet gennem årene og dermed forhøjet blodtryk, så betyder det, at man har større risiko for åreforsnævring. Dette skal man ikke tage let på da det kan føre til flere livsstilssygdomme. Derfor skal man hellere tage det i opløbet.

Man kan selv købe en blodtryksmåler på https://www.homecare.dk/, hvis man er interesseret i at følge sin egen udvikling. Det kan hjælpe en at se alt det hårde arbejde give pote, når tallene endelig daler på maskinen.

Forhøjet blodtryk er almindeligt, men ikke sundt

Forhøjet blodtryk sker især, hvis man lever en generel usund livsstil. Det kan være alt lige fra dårlig kost til dårlige vaner som rygning og for lidt motion i hverdagen. Det betyder dog ikke, at det er for sent at begynde, hvis man får konstateret forhøjet blodtryk.

Nogle gange er det desværre blot dårlige gener, som disponerer for forhøjet blodtryk, så man kan gøre sig selv en tjeneste og undersøge det i familien. Hvis hele familien har det, så er der en ret stor sandsynlighed for, at det heller ikke går uden om dig.

Mange opdager desværre aldrig, at de har et forhøjet blodtryk og ender en dag med at falde om af et hjerteanfald. Til sidst bliver hjertet så slidt af at skulle pumpe blodet rundt i kroppen ved et så højt tryk, at det giver op. Heldigvis kan man forebygge dette eller sænke risikoen, hvis man allerede har fået det.

Gode råd til at sænke blodtrykket

Når man holder øje gennem en blodtryksmåler, så vil man kunne se at en sund livsstil være gøre vidundere for hjertet. Det vil sige, at man dropper alle de fedtholdige og sukkerrige madvarer og erstatter dem med noget, som er godt for kroppen. En blodtryksmåler vil vise, når man spiser sundt og motionerer, så vil blodtrykket nærmest dale af sig selv. Har man endnu ikke kondition til en løbetur kan man i stedet gå en god tur i stedet. Det betyder i første omgang ikke noget, hvor langt man går, så længe man bare fortsætter med at gå og gøre det til at god vane i hverdagen.