Hold fest der er mange detaljer

Om det er en stor bryllupsfest med fuld menu eller en mindre børnefødselsdag med boller og lagkage, så er der rigtigt mange detaljer, der skal være på plads. Og hvis der skal være bordplan, så er bordkort en af dem.

Den lille, men vigtige detalje

Et bordkort er langt mere end blot et praktisk værktøj, til at dine gæster kan finde deres rette plads. Det er den måde, du byder dine gæster velkommen til deres plads for festen. Derfor skal det også passe ind i både festens tema, dens farver og resten af dekorationerne. Mange gæster gemmer også deres kort, som minde om festen. Så selvom kort er en lille del af festen, er det en stor del af oplevelsen og minderne.

bordkort

Et bordkort er ikke bare som så – der er en masse former at vælge imellem

Der er selvfølgelig de helt klassiske og bukkede, som står på bordet eller tallerkenen, når gæsterne sætter sig til bordet. Men der er også mange andre måder at placere bordkortene på. De kan f.eks. hænges på glasset. Eller du kan vælge en bordkortholder, og så sætte visitkort heri. Fordelen ved denne type er, at de kan bruges mange gange.

Du kan også få kortet lavet i tavle materiale. Også disse kan bruges igen og igen.

Du kan også vælge en lille gaveæske, og f.eks. ligge en lille gave eller et stykke slik i. Uden på æsken skrives gæstens navn, så den samtidig fungerer som bordkort.

Du skal også tage stilling det materiale, som kortet er lavet af. Er du til den bæredygtige livsstil, så vælg eventuelt et som er lavet af genbrugsmaterialer, eller som kan bruges mange gange.

Hvilken type skal du vælge?

Du kan selvfølgelig vælge at lave dine egne bordkort. Det er personligt, men også et stort arbejde.

Hvis du vælger at købe dine kort, er der heldigvis også et væld af muligheder.

Hvis din fest har et tema, så er det vigtigt at vælge kort, som passer ind. Hvis det er en børnefødselsdag fyldt med prinsesser eller pirater, så vælg bordkort formet som kroner/sabler eller en bordkortholder formet som en diamant.

Er det en konfirmation, der skal holdes, er det først og fremmest kønnet på konfirmanden, som bestemmer, hvilket bordkort der skal vælges. Hvis konfirmanden har valgt et farvetema til hans/hendes fest skal der naturligvis også tages hensyn til dette. Hvis konfirmanden har en hobby, som han/hun går meget op i, så kan dette også involveres i valget af kort. Det kan f.eks. være fodbold, ballet eller computerspil.

Vil du gøre lidt ekstra ud af julefrokosten, kan bordkort med kristtjørn pynt gøre stor glæde. Eller et julehjerte. Der er mange muligheder.

Til et bryllup er bordkort et must. Og du kan helt sikkert finde et, som passer lige til din fest. Om det er et romantisk tema, som kalder på kort formet som hjerter og pastelfarver, eller du har valgt et mere stilrent, så kan du finde et kort, som sætter prikken over i´et.