Derfor kan det være godt at gå i psykoterapi

Psykoterapi, som også er kadet samtaleterapi, er en måde, hvor mennesker kan hjælpes ud af en lang række af psykiske sygdomme eller blot emotionelle problemer eller frustrationer. Ved hjælp af denne form for terapi, kan man gøre det af med nogle af de problemer, man går og bøvler med i hverdagen. Hvis man ønsker at gå til en psykoterapeut København er mulighederne især mange, hvor det kan være lidt sværere at finde en tæt på, hvis man bor i mindre byer på landet. 

Terapisessioner har mange former 

Terapien kan tages alene, som familie, par, en gruppe eller noget helt femte. Det kan hjælpe hos både børn og voksne, og så gøres det typisk hver til hver anden uge over en periode på 30 til 50 sessioner, men det varierer selvfølgelig hos alle. Er man mest af alt interesseret i at prøve det af en enkelt gang, er der også rig mulighed for det. Det er især relevant, hvis det er et kortsigtet problem, man har. Det er essentielt med et godt bånd mellem terapeut og klient, og det kan også være grund nok til, at man nøjes med en enkelt gang eller to. Nogle mennesker skal kysse mange frøer, og nogle klienter skal igennem mange forskellige terapeuter, før de finder den helt rigtige, til det er mulighederne bedst hos en psykoterapeut i København.  

Hvordan det egentlig virker 

Studier viser faktisk, at de fleste mennesker, der modtager psykoterapi, vil opleve at det giver lettelse, og at de er bedre til at fungere i deres hverdagsliv. Over 70% af dem, der går ind i terapi, skulle angiveligt få fordele ud af det. Psykoterapi har vist sig at forbedre følelser og adfærd til bedre. Og når man får de ting, kan det eksempelvis betyde mindre sygdom og mere tilfredshed på jobbet. Med brugen af hjernescanningsteknologi har man fundet ud af, at der sker ændringer i hjernen, efter at en persen har været så og så lang tid i psykoterapi. Mange studier har fundet ud af, at det især gør en forskel, hvis man er ramt af depression, angst, ptsd eller noget fjerde. For at få det meste med hjem fra terapien, er det vigtigt, at man ser det som en fælles indsats. 

De mange forskellige undergenre 

Inde for psykologi er psykoterapi en gren, og den gren leder så ud til endnu flere. Der er nemlig mange måder at gøre brug af psykoterapi på, og hvordan man vælger at gribe det an, kommer an på klientens behov, samt hvad terapeuten er specialiseret i. Som nævnt i introen, så kan psykoterapi i København foregå med mange forskellige grupper, og så er det jo selvfølgelig helt normalt at gøre det alene. En klassiker er parterapi, hvor par sammen kommer ind for at løse deres indbyrdes problemer. Hvis du har fundet inspiration til at afprøve psykoterapi, så er der ikke andet for end at ringe og få en kort samtale, med det sted du vælger. Gør noget godt for dig selv og dit sind.