Allier dig med en storspiller inden for sporten

Brandet Yonex er kendt verden over, og i adskillige år, for at lave solide kvalitetsprodukter der har understøttet ketchersport, og holder i skrivende stund flere rekorder for produktioner af blandt andet den letteste badmintonketcher i verden.

En anden rekord som Yonex også besidder er for det hårdeste smash der nogensinde er blevet slået, som ligger på lige knap 500 km/t.

sport-net kan du læse meget mere om Yonex, og hvad navnet har betydet, og betyder for sporten.

yonex badminton

Find den type der passer til dit spil

Når vi snakker Yonex, så er der bestemt kvalitet over hele linjen, men hvad skal du vælge, og hvad passer til dig?

Yonex fører i dag 3 forskellige typer af ketchere, som kan imødekomme det du har behov for, uanset hvilket niveau, eller hvilken type spiller du er.

Først er der Yonex Nanoray, som er en hovedlet serie af ketchere, som er god for dig der er spiller double og mixdouble, den er bygget med en aerodynamisk ramme, og i og med at den er hovedlet, så kan du dominere det flade spil, der normalt går hurtigt.

Desværre bliver der færre og færre der bruger denne type ketcher, men har du brug for hurtighed og reaktion, så er denne rigtig god.

Så er der Yonex Voltric, som er tungere i hovedet end Nanoray, og som er et godt valg til for eksempel en ungdomsspiller, der gerne vil have noget mere power i de tungere slag, som smash og cleare.

Ulempen ved at vælge en lidt tungere ketcher ligger i at man godt kan miste noget kontrol, specielt hvis man er ungdomsspiller, men det er en type som mange store profiler bruger.

Sidst er der Yonex Duora, som er lavet specielt til at imødekomme om du laver forhånds- eller baghåndsslag, og som noget helt nyt, så kan rammen flexe lidt indad, og på den måde give endnu mere drive fremad.

Vælg ketcher efter niveau

Der er ingen tvivl om at Yonex har noget for alle, også for dig, men du skal vælge med omhu, og hvis du i udgangspunktet er i tvivl, så er der nogle retningslinjer du kan gå efter, som relaterer sig til det niveau du er på.

Hvis du er ny i spillet, så kan det være en fordel at du vælger en tungere ketcher, vægten vil gøre dit spil langsommere, og dermed får du mere kontrol over ketcheren, hvis du endnu ikke har helt styr på teknikken.

Er du øvet, så gå lettere, hvor du får mere teknik og hurtighed, hvis du har helt styr på dine håndled og ben.

Hvis du tilhører eliten, så vil du vælge den model der passer til din spillestil, hvor de fleste i eliten ligger med de lette modeller, fordi det giver dem mere rent teknisk.