Du er her: Forside > Nyheder > Pressemeddelelse vedr. boligplacering af flygtninge i kommunerne, 6. feb. 2015

Pressemeddelelse vedr. boligplacering af flygtninge i kommunerne, 6. feb. 2015

Pressemeddelelse vedr. boligplacering af flygtninge i kommunerne, 6. feb. 2015

06/02 2015 | Ministeren, Integration 

Klar information til kommunerne om boligplacering af flygtninge

 

I et informationsbrev fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold får kommunerne oplysninger om, hvilke rammer og muligheder de har, når de skal finde et hjem til flygtninge.

 

Hvad er mulighederne for privat indkvartering? Hvilke muligheder har kommunerne for lån til boliger til flygtninge? Hvordan er kravene til kommunerne, når en flygtning skal have et permanent hjem? Og har kommunen pligt til at finde en bolig, når flygtningens familie kommer til landet?

Det er nogle af de spørgsmål, som kommunerne kan finde svar på i et informationsbrev, de netop har modtaget. Brevet har Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Social Forhold som afsender og er en hjælp til kommunerne, hvis de er i tvivl, når de skal finde tag over hovedet til de mange flygtninge - primært fra Syrien - der lige nu får ophold i Danmark.

”Kommunerne har en stor og vigtig opgave med at tage imod de mennesker, der får beskyttelse som flygtninge. Den opgave tager kommunerne på sig, men vi er også helt opmærksomme på, at det er en stor udfordring for kommunerne navnlig at finde og etablere boliger til de nye borgere i øjeblikket. Det øger behovet for klar information om de muligheder og rammer, der gælder for kommunerne, når de skal finde boliger til de mange nye flygtninge. Det er en information, som vi ved, kommunerne efterspørger, og informationsbrevet er derfor en service til kommunerne” siger socialminister Manu Sareen.

Informationsbrevet indgår som en del af forståelsen mellem regeringen og KL om integrationsområdet fra januar. Forståelsen understøtter særligt kommunernes arbejde med at modtage og boligplacere nye borgere. Informationsbrevet er lavet i samarbejde med KL og adresserer nogle af de tvivlsspørgsmål, som kommunerne har peget på i forbindelse med opgaven med at finde boliger til flygtningene. Det ridser reglerne op, så det bliver nemmere for kommunerne at overskue, hvilke rammer og muligheder de har for at løse deres opgave.

Derudover beskriver brevet den økonomiske håndsrækning, som regeringen har besluttet at give kommunerne i 2015 i lyset af det ekstraordinært store antal flygtninge.

Opdateret 12.02.2015